Over mij

Daphne ter Horst
 


Al zo lang als ik me kan herinneren ben ik graag creatief bezig en heb ik een levendige fantasie. Het was voor mij dan ook logisch om hier iets mee te gaan doen.

In 2007 ben ik begonnen met de opleiding Multimedia design - Art&Design bij het Rijn IJssel in Arnhem. Hier stopte ik na één jaar mee omdat ik toch liever met mijn handen wilde werken dan digitaal.

In 2008 begon ik aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Tijdens deze studie heb ik over veel verschillende technieken geleerd maar heb ik vooral geleerd om creatief en probleemoplossend te werken. Omdat je als docent diverse lessen moet kunnen geven, beperk ik me niet tot werken met één techniek. Mijn werk varieert van tekeningen, schilderijen, grafiek en ruimtelijk werk in verschillende materialen tot fotografie en digitaal werk.

In 2013 ben ik afgestudeerd met de technieken etsen en boekbinden, boetseren en fotografie. Ik maakte een Bestiarium, een soort fantastische dierenencyclopedie. Dit zelfgemaakte boek staat vol met etsen en zeefdrukken. Daarnaast maakte ik ook een fotoreportage in de natuur over met klei gemaakte monsters en fantasiewezens.

Hoewel ik werk met verschillende technieken en materialen zijn er wel terugkerende thema's in mijn werk te vinden. Het fantastische en het bizarre in de natuur is een thema waar ik nog lang niet op uitgekeken ben. Ik werk graag illustratief en surrealisme vind ik fascinerend. Ook oude Japanse volksverhalen zijn een bron van inspiratie voor mij.

Sinds 2013 ben ik lid van Platform Edese Kunstenaars (PEK) en van Juli 2015 tot 2018 zat ik in het bestuur.
Ik ben oprichter van de PEK-Academie, dit is een project waarbij kunststudenten / jonge kunstenaars de kans krijgen om samen te werken met professionele kunstenaars.


Momenteel werk ik als docent tekenen, textiele werkvormen, handvaardigheid, design&innovation en CKV op een middelbare school.
Daarnaast werk ik als kunstenaar aan verschillende projecten.